Over Jeanine

Lezen is mijn grootste hobby. Sinds ik kan lezen vind het heerlijk om weg te duiken in een boek. Ik lees veel in de trein onderweg naar en van mijn werk, maar ook gewoon thuis op de bank of op vakantie.

Mijn favoriete schrijver is Tonke Dragt. Andere schrijvers die ik goed vind zijn bijvoorbeeld Paul Auster, Esther Gerritsen, Maarten ’t Hart, Eva Meijer, David Mitchell, Haruki Murakami, Nescio, Rascha Peper en Georges Perec. Ook lees ik graag detectives en jeugdboeken. Mijn werk is wiskundeleraren opleiden, dus ook boeken over wiskunde en onderwijs zullen af en toe langskomen.

Mensen vragen mij regelmatig: “Heb je nog een leuk boek gelezen dat ook wel wat voor mij zou zijn?” Vandaar deze blog. Ik schrijf niet alleen over de boeken die ik goed vind, maar ik hoop dat je als lezer zelf een indruk krijgt of je een boek wil gaan lezen of niet.

Ik houd mijn gelezen boeken bij op Goodreads. Ik vind het ook leuk om daar te zien wat andere mensen aan het lezen zijn, dus aarzel niet om me toe te voegen.